Misiunea Şcolii Gimnaziale Nr.3 Bălăceanca se referă la dezvoltarea potenţialul maxim al fiecărui elev punând accentul pe dezvoltarea valorilor promovate prin filosofia educaţională a şcolii şi a competenţelor cheie care să permită inserţia socială şi învăţarea pe tot parcursul vieţii.

"O şcoală în care profesorul nu învaţă şi el e o absurditate" (Constantin Noica)


𝐄𝐃𝐈𝐓𝐎𝐑𝐈𝐀𝐋 𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 - 𝗘𝗽𝗶𝘀𝗼𝗱𝘂𝗹 𝟮. 𝗦̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗚𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹𝗮̆ 𝗡𝘂𝗺𝗮̆𝗿𝘂𝗹 𝟯, 𝗕𝗮̆𝗹𝗮̆𝗰𝗲𝗮𝗻𝗰𝗮"Copiii se nasc cu aripi, dar învățătorul îi învață să zboare" – scrie în culori aprinse pe zidurile școlii din Bălăceanca.Acum este încăpătoarea. Sute de copii îi deschid zilnic porțile și pășesc somnoroși la clase. La fel de primitoare sunt și sălile de clasă – colorate, cu mesaje ghidușe, cu mobilier modern. Așa arată, astăzi, Școala din Bălăceanca.Dar în 1863, pe când primul document consemna primele date despre această unitate de învățământ, avea doar 3 odăi - și acelea, timid mobilate. Abia în 1844 însă, unitatea de învățământ și-a deschis larg porțile pentru și mai mulți învățăcei – pentru cei din 5 cătune - Bălăceanca, Glina Andronescului, Glina Izvoranului, Manolache și Căldăraru. 40 de ani mai târziu, Eftimie Diamandescu a văzut necesară construirea unei noi școli, de această dată, și cu locuință pentru preotul satului, cel care era și dascălul copiilor.De remarcat este faptul că, până în anul 1948, școala are 4 dascăli și 2 maestre de țesătorie și croitorie - în acea perioadă, Școala Bălăceanca este singura instituţie de învăţământ din judeţul Ilfov în care se introduce învăţământul practic, organizându-se în acest sens un atelier de ţesătorie cu 5 războaie de ţesut şi o maşină de cusut. 𝗔 𝗳𝗼𝘀𝘁 𝗮𝗹 𝗱𝗼𝗶𝗹𝗲𝗮 𝗲𝗽𝗶𝘀𝗼𝗱 𝗱𝗶𝗻 𝗖𝗮𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗮 – 𝗦̦𝗰𝗼𝗹𝗶 𝗱𝗲 𝗣𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗜𝗟𝗙𝗢𝗩.

Viziunea este fundamentată pe un proces intructiv-educativ eficient prin care elevii să dobândească o pregătire generală corelată cu cerințele societății actuale și cu domeniile de interes ale acestora. Totodată, elevii dezvoltă competenţe şi abilităţi de cunoaștere și autocunoaștere precum şi deprinderi de muncă intelectuală pentru susţinerea educaţiei permanente.

"Ceea ce avem de învăţat să facem, învăţăm făcând" (Aristotel)


De ce să ne alegeți

Infrastructură modernă


Cadre didactice dedicate


Experiență în educație